INFORMATION

Vad gör man på en KAMPHUNDSkurs..? Namnet på denna populära helgkurs väcker ofta funderingar. Svaret är enkelt: Man lär sig om sin hund, för sin hund, tillsammans med sin hund. Kursen är förståeligt nog populär.

Att lära sin hund att fungera i samhället är en förutsättning för bra hundhållning. Har du dessutom en hund av kamphundstyp är samhällets krav så mycket högre. Kanske måste du som ägare till dessa hundar stå till svars för vad omgivningen betraktar som “mördarhund” och kanske otaliga gånger försvara ditt val av livskamrat.

Men hur blev det nu såhär? Varför uppstod denna hysteri kring våra hundar?

Du kanske har märkt att din fantastiska hund är ett fenomen värt OS-medalj i koppelstretande. Eller att den ibland verkar ha aningens svårt att slappna av i nya miljöer. Eller att den är så totalt hängiven leken med kopplet att den glömt vad LOSS innebär? Kanske att den har börjat få lite svårt att uppföra sig med andra hundar? Då har du hittat intensivkursen som faktiskt ger dig träning för att hjälpa er åt rätt håll! På kursschemat står både teori om bull & terrier-typens historia och praktisk träning i hur du hanterar dess olika egenskaper i alla olika vardagliga situationer.

Schema:
Kursen omfattar 2 heldagar à 15 timmar! Teori och praktik kombineras!

Till kursen kommer du behöva gott mjukt godis till din hund, en filt att vila på, gärna något ben eller liknande att tugga på samt en bitvänlig leksak (gärna i 1,5 m långt rep).

Undvik flexikoppel under kursen. Din hund skall under kurs alltid vara kopplad. Löptikar är tillåtna med trosor på inomhus, och får hålla till i utkanten av planen. Meddela oss om din tik löper

Kostnad: Fika och diplom ingår
2 500 kr / ekipage (ett ekipage är 1 förare + 1 hund)
1 250 kr / åhörarplats (delta i kursen utan hund, perfekt för dig som vill lära dig mer, eller för sambon eller familjemedlemmen som vill vara med)